شمارش اسکناس همیشه کار لذتبخشی بوده است. اگر این اسکناس ها متعلق به خودتان باشند، لذت شمارش آنها دو چندان هم میشود. ولی اگر اطراف شما شلوغ باشد و تمرکز کافی برای شمردن اسکناسها نداشته باشید، قطعا تجربهی خوشایندی نخواهید داشت. حالا خود را به جای کارمند بانکی تصور کنید که روزانه با حجم وسیعی از اسکناس سروکار دارد و فکر کنید روزانه مجبور است چقدر اسکناس بشمارد. این مشکل بعد از اختراع دستگاهی به نام اسکناسشمار تا حدودی حل شده است.
همهی ما دستگاه کوچکی را که روی میز کارمندان بانک قرار میگیرد و در عرض چند ثانیه بسته های اسکناس را شمارش میکند، دیدهایم. این نوع دستگاه پول شمار را رومیزی یا دسکتاپ میگوییم. اسکناسشمارها به سه نوع ایستاده، رومیزی و انگشتی تقسیم میشوند. البته دستگاه های عابربانک نیز خود نوعی اسکناسشمار هستند که اتفاقا بالاترین دقت را بین اسکناس شمار ها دارند.
انواع دستگاه پول شمار یا اسکناس شمار
اسکناسشمار ایستاده از نوع رومیزی بزرگتر است و شاید بزرگی آن به چند برابر نوع رومیزی نیز برسد. همچنین نوع ایستاده قیمت بسیار بالاتری از نوع رومیزی دارد و قیمت فروش آن از بالای 3 میلیون تومان آغاز میشود در حالی که قیمت نوع رومیزی را با حدود 300هزار تومان نیز میشود خریداری کرد. در بانکها معمولا نوع رومیزی برای استفادهی کارمندان و نوع ایستاده برای استفادهی ارباب رجوع است. امکاناتی که نوع ایستاده دارد، نسبت به نوع رومیزی بیشتر است. دوام و طول عمر نوع ایستاده نیز بیشتر است. پول شمار ایستاده معمولا بدنهی فلزی، وزن بیشتر، امکان تنظیم سرعت شمارش اسکناس در چندین حالت و سخت افزاری قوی برای مقابله با نوسانات برق را دارد. گاها این دستگاه ها تا سه موتور را هم در خود جای می دهند و همچنین دارای سنسورهای نوری، فشار و مغناطیسی هستند. قیمت بالای این دستگاه ها نیز به دلیل همین سخت افزار قوی و عمر طولانی شان است.
اسکناسشمار رومیزی دارای دقت بسیار بالایی در شمارش اسکناس های کهنه و پاره است. این نوع دستگاه معمولا از برق مستقیم استفاده میکند و در برابر نوسانات برق حساس است. برخی ویژگی ها هم در هر دو نوع وجود دارند که از این ویژگی ها میتوان به توانایی شناسایی اسکناس جعلی، شمارش اتوماتیک و دستی، مشاهدهی جمع اسکناس های شمارششده و... اشاره کرد. تعدادی از ویژگی ها هم وجود دارند که با توجه به شرکت تولیدکننده میتوانند در هر یک از دو نوع وجود داشته باشند. ظرفیت محفظهی شمارش (که معمولا در نوع ایستاده بیشتر است)، حداکثر و حداقل اندازهی اسکناس قابل شمارش و توانایی تشخیص واحدهای پول دیگر مثل دلار و یورو از جملهی این ویژگی ها هستند.
اسکناسشمار انگشتی جدیدترین تکنولوژی در این زمینه است. فرد شمارنده، دستگاه را مانند انگشتر روی انگشت خود قرار میدهد و سپس بستهی اسکناس را به سرعت از کنار به حرکت درمی آورد. دستگاه با استفاده از تکنولوژی مادون قرمز تعداد اسکناس ها را حساب میکند.
مهمترین ویژگی این پول شمار ها، دقت شمارش آنها است. اگر درصد خطای دستگاهی بالا باشد نه تنها کمکی به افراد نمیکند، بلکه سبب اتلاف وقت نیز میگردد. به همین دلیل استفاده از اسکناسشمارهای انگشتی میتواند برای برخی افراد بسیار جذاب و کاربردی باشد.
منبع: ایده برتر پارسیان خاورمیانه
:: بازدید از این مطلب : 209
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0